Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z gałką muszkatałową

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser mielony 500 g
budyń waniliowy 2 łyżki
jaja 3 szt
śmietana kwaśna 5 łyżek
cukier 3/4 szkl
herbatniki 3 paczki
margaryna 1/3 kostki
jogurt naturalny 1 mały kubeczek
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z gałką muszkatałową

Herbatniki pokruszyć na prozek i wymieszać z w rondelku z rozpuszczoną margaryną. Masą herbatnikową wyłożyć foremkę (ok 21 cm średnicy). Ser zmiksować na wolnych obrotach z cukrem, budyniem i śmietaną. Dodawać po jednym jajku. Wsypać pół łyżeczki gałki. Przełożyć masę na herbatniki i piec ok 45min w 180st najlepiej w kąpieli wodnej. Jogurt wymieszać z 2 łyżkami cukru pudru. Przełożyc na sernik i piec jeszcze ok 15 min. Sernik wystudzić w piekarniku. Posypać resztą gałki muszkatałowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak