Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jabłkami i cynamonem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bita śmietana
mleko 200 ml
jabłka 3
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
cynamon
mąka 250 g
woda 0,5 szkl.
olej 2 łyżki
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jabłkami i cynamonem

Śmietanę przygotować wg przepisu. Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, połączyć z bułką tartą i cynamonem. Zagnieść ciasto, rozwałkować i wycinać szklanką krążki. Nakładać porcje farszu i zlepiać pierogi. Gotować w lekko posolonym wrzątku 2 min od wypłynięcia. Podawać z bitą śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 06.12.2012 19:54
lubię na słodko
eli82 14.11.2011 17:25
takich jeszcze nie jadłam
SyMiki 23.09.2011 23:34
pychotka
owca441 05.05.2011 21:10
smaczne, bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak