Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks bakaliowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Keks bakaliowy

składniki:
12 i 1/2 dag maki
12 i 1/2 dag cukru
3 jaja
opak. proszku do pieczenia
6 dag migdałów
12 i 1/2 dag kandyzowanych skórek z cytrusów
12 i 1/2 dag orzechów laskowych
25 dag rodzynek i moreli (razem)
1 dag cynamonu

Wykonanie:
Migdały pokroić, jaj utrzeć z cukrem i wymieszać z bakaliami i maka z proszkiem. Włożyć do dobrze natłuszczonej blaszki keksowej i piec ok. 50 minut w gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak