Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przystawka ze szparagów

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 15 sztuk
twaróg 25 dkg
masło 3 łyżki
ostra musztarda 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Przystawka ze szparagów

Obrane szparagi ugotować w osolonej wodzie i pokroić. Masło utrzeć z żółtkiem, dodać musztardę, twaróg i przyprawy, ucierać dalej. Białka ubić i wymieszać z masą twarogową. Zarodoporne naczynie wysmarować tłuszczem, wyłożyć masę a na wierzch szparagi. Zapiekać przez 1/2godziny w nagrzanym piekarniku. Udekorować pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

choldek
choldek 02.01.2012 11:30
rewelacja
Paulina48
Paulina48 28.06.2011 18:43
super
Katarzyna/kate1980 10.01.2011 14:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak