Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w sosie grzybowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos grzybowy
ziarenka smaku
mąka 1 łyżka
olej 4 łyżki
sól
pieprz
grzyby suszone 30 g
żółty ser starty 50 g
karp 1 filet

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w sosie grzybowym

Grzyby namoczyć, a następnie ugotować, odsączyć i pokroić w paseczki. Filet pokroić, oprószyć Ziarenkami smaku i pieprzem. Obtoczyć w mące, obsmażyć na oleju, przeł.żyć do naczynia do zapiekania. Na rybie ułożyć grzyby i posypać serem. Wstawić do nagrzanego do 200⁰C piekarnika i zapiekać przez 15 min. Sos przygotować wg przepisu na opakowaniu. Wlać do naczynia z karpiem i zapiekać jeszcze przez 5 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak