Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gniazdka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dkg
masło 10 dkg
woda 500 ml
jajko 6 sztuk
sól do smaku
lukier
cukier puder 1 szklanka
olejek rumowy 5 kropli

Przepis i sposób przygotowania na: Gniazdka

Wodę zagotować z solą i masłem, wsypać mąkę i mieszać. Po ostudzeniu ucierać dodając po 1 jajku. WYcisnać szprycą kółeczka na natłuszczony pergamin, a potem przenieś wraz z pergaminem na rozgrzanym olej, odwracając papierem do góry. Smażyć 4 minuty z każdej strony.

Utrzeć składniki lukru i maczać w nim usmażone gniazda.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 20.09.2011 09:33
pycha
mehia 24.06.2011 20:36
ciekawe
Katarzyna/kate1980 10.01.2011 14:51
szkoda tylko że nie ma zdjęcia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak