Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki serowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szkl
żółtka jaj 2 szt
margaryna 125 gram
śmietana 18 proc 3 łyżki
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
sól szczypta
twaróg 30 dag
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 2 szt
tłuszcz do smażenia do posmarowania blaszki
Bułka tarta klasyczna Prymat do posypania blaszki
bazylia 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: roladki serowe

1. Margarynę siekamy z przesianą mąką. Dodajemy żółtka, szczyptę soli, proszek do pieczenia i śmietanę. Ciasto zagniatamy, formujemy kulę i wkładamy na 30 minut do lodówki.
2. Twaróg mieszamy z pokrojoną cebulą i bazylią, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Ciasto rozwałkowujemy na prostokąt. Rozsmarowujemy farsz i zwijamy roladę. Schładzamy (około 10-15 minut w lodówce). Kroimy w plastry obtaczamy w rozkłóconych jajkach i układamy na natłuszczonej i posypanej bułką blasze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 12.10.2010 00:06
super
Klaudia007 03.09.2010 13:49
palce lizać:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak