roladki serowe

roladki serowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szkl
  • żółtka jaj

    2 szt
  • margaryna

    125 gram
  • śmietana 18 proc

    3 łyżki
  • proszek do pieczenia

    0,5 łyżeczki
  • sól

    szczypta
  • twaróg

    30 dag
  • cebula

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • jajko

    2 szt
  • tłuszcz do smażenia

    do posmarowania blaszki
  • bułka tarta

    do posypania blaszki
  • bazylia

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Margarynę siekamy z przesianą mąką. Dodajemy żółtka, szczyptę soli, proszek do pieczenia i śmietanę. Ciasto zagniatamy, formujemy kulę i wkładamy na 30 minut do lodówki.
2. Twaróg mieszamy z pokrojoną cebulą i bazylią, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Ciasto rozwałkowujemy na prostokąt. Rozsmarowujemy farsz i zwijamy roladę. Schładzamy (około 10-15 minut w lodówce). Kroimy w plastry obtaczamy w rozkłóconych jajkach i układamy na natłuszczonej i posypanej bułką blasze.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

12.10.2010 00:06
super

Klaudia007

03.09.2010 13:49
palce lizać:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat