Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WODNE ROGALIKI

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
margaryna 20 dag
drożdże 5 dag
jajko 2 szt
śmietana 2 łyżki
cukier 1/3 szkl
cukier wanilinowy 1 szt
marmolada 30 dag
białko 1 szt
cukier kryształ 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: WODNE ROGALIKI

Mąkę posiekać z margaryną, dodać jajka, drożdze, cukier i cukier waniliowy, wyrobić ciasto jak na makaron, zawinąć w ściereczkę i włożyć do dużego garnka z wodą.
Gdy ciasto wypłynie na wierzch , rozwałkować, pokroić na trójkąty , posmarować marmolada i formować rogaliki, każdy umoczyć w roztrzepanym białku, a potem w cukrze.
Upiec na złoty kolor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak