Przepis i sposób przygotowania na: WODNE ROGALIKI
Gdy ciasto wypłynie na wierzch , rozwałkować, pokroić na trójkąty , posmarować marmolada i formować rogaliki, każdy umoczyć w roztrzepanym białku, a potem w cukrze.
Upiec na złoty kolor
mąka | 50 dag |
margaryna | 20 dag |
drożdże | 5 dag |
jajko | 2 szt |
śmietana | 2 łyżki |
cukier | 1/3 szkl |
cukier wanilinowy | 1 szt |
marmolada | 30 dag |
białko | 1 szt |
cukier kryształ | 10 dag |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: