Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki z chrzanem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 2 sztuki
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1/2 sztuki
seler 2 plasterki
por 1 sztuka
śmietana 50 ml
sok z cytryny 4 łyżki
woda 4 szklanki
chrzan 2 łyżki
masło 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki z chrzanem

Warzywa umyć, oczyścić, ugotować z zielem angielskim, liściem laurowym i odrobiną soli w czterech szklankach wody. Mięso umyć. Po 10 minutach od zagotowania mięso wrzucić do warzyw. Gotować przez około 45 minut. Przygotować sos. Masło i mąką podsmażyć, dolać wywar z mięsa ( około 1 szklankę), śmietanę, sok z cytryny, chrzan, sól i pieprz do smaku. Mięso wyjąć z rosołu, pokroić w plasterki i włożyć do sosu, poddusić przez około 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 11.03.2014 17:30
pyszna polędwiczka
RenataZ-et 03.09.2013 21:37
świetne mięsko
IKrakowianka 06.07.2012 20:32
super na obiad
pioge7 28.03.2011 16:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak