Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba w ziołach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karmazyn 60 dag
cebula 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
papryka żółta 1/2 szt
cukinia 1/2 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
cytryna 1 szt
masło 1 łyżka
mąka 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ryba w ziołach

Cebulę obrać i drobno posiekać. Papryki i cukinie obrać i pokroić w kostkę. Cebulę zeszklić na oliwie, dodać warzywa i chwilę poddusić, dodać koncentrat i 1/2 szklanki wody, doprawić tymiankiem, solą i pieprzem i gotować około 5 minut. Rybę odmrozić, pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć przyprawą do ryb, bazylią i ziołami prowansalskimi, obtoczyć w mące, usmażyć z obu stron na oleju. Na koniec rybę połączyć z warzywami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 23.01.2011 20:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak