Zupa rybna z owocami morza

Zupa rybna z owocami morza

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • głowy ryb

    3
  • filety rybne

    750 gram
  • wędzony łosoś

    300 gram
  • por (biała część)

    1 sztuka
  • marchew

    2 sztuki
  • papryki oczyszczone

    3 sztuki
  • cebula biała

    3 sztuki
  • czosnek

    1 sztuka
  • pomidory bez skóry

    6 sztuk
  • wino białe wytrawne

    250 mililitrów
  • sok z cytryny

  • rozmaryn

  • pieprz biały Prymat

  • sól do smaku

  • papryka mielona

  • bulion warzywny

    750 mililitrów
  • owoce morza

    250 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczone głowy ryb wkładamy do zimnego bulionu i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem około ½ godziny. Wywar przecedzamy przez drobne sito.
Por, marchewkę, paprykę, czosnek, cebulę wrzucamy do przecedzonego wrzącego bulionu i gotujemy 15 minut. Ryby kroimy w spore kostki i dodajemy do podgotowanych warzyw, a następnie gotujemy na małym ogniu ok. 10 minut. Następnie dodajemy pomidory z zalewą i zioła, doprawiamy solą i pieprzem oraz mieloną papryką i gotujemy na wolnym ogniu kolejne 10 minut. Na koniec dodajemy odmrożone i przepłukane wrzątkiem owoce morza, sok z cytryny oraz wino i trzymamy na ogniu 2 – 3 minuty bez przykrycia delikatnie mieszając. Zupę podajemy ozdobioną piórkami koperku z cząstkami cytryny.

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat