Wołowina w sosie majerankowym

Wołowina w sosie majerankowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    1 kg
  • majeranek

    1 łyżka
  • cebula

    2-3 sztuki
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • mąka

    1 łyżka
  • tłuszcz

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na paski. Przyprawić je do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Cebulę po obraniu posiekać w drobną kosteczkę, zeszklić ją na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Dołożyć mięso, wlać 600 ml wody i poddusić na małym ogniu do miękkości. Mąkę rozmieszać z wodą i śmietaną, zawiesinę wlać do sosu z mięsem i gotować jeszcze 5- 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

23.01.2014 17:04
świetna propozycja na pyszny obiad

ben-ka

01.09.2011 09:11
lubię wołowinkę z dużą ilością cebuli:)

Ewelina47

29.01.2011 13:24
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat