Pieczone kiełbaski w cieście z czarnuszką i kminkiem

Pieczone kiełbaski w cieście z czarnuszką i kminkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • berlinki

    300 gram
  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • drożdże

    50 gram
  • cól

    1/4 łyżeczki
  • olej

    1/3 szklanki
  • mleko

    2/3 szklanki
  • czarnuszka

    1 łyżka
  • kminek Prymat

    1/4 łyżeczki
  • cukier

    2 łyżeczki
  • pieprz czarny grubo mielony

    2 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podgrzewamy mleko do 40 stopni i dodajemy cukier i drożdże. Czekamy 10 minut. W między czasie wsypujemy do garnka mąkę, przyprawy, wlewamy olej koniecznie słonecznikowy i mleko z drożdżami.

Wyrabiamy ciasto i jeśli będzie się kleić dosypujemy mąkę aż przestanie.

W między czasie nagrzewamy piekarnik do 170 stopni.

Ciasto wałkujemy i kroimy parówki na pół by były mniejsze.

Wykrawamy tyle kawałków ciasta ile parówek.

Następnie oklejamy parówki szczelnie i układamy na blacie, koniecznie wcześniej kładziemy papier do pieczenia to się nie przypala.

Można podawać z sosem ketchup, lub barbeque

Pieczemy 15 minut, obracając co kilka minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

30.04.2012 07:46
mniam

Tomek13

27.04.2011 13:17
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat