Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet grzybowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

suszone grzybki 10 dag
śmietana 12% 1 szklanka
cebula 4
smalec 1 łyżka
skórka cytrynowa
czosnek 2 ząbki
Majeranek suszony Prymat
szałwia
kminek Prymat
Imbir mielony Prymat
Goździki całe Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
jajko 4
masło 1 łyżka
orzechy włoskie 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet grzybowy

Grzyby moczymy i odstawiamy na noc a rano je gotujemy w tej samej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy . Bułkę tartą zalewamy śmietanką i odstawiamy na 30 minut. Cebulę siekamy i podsmażamy na smalcu . Grzyb jak są zimne to trzeba zmielić , potem wymieszać z bułką tartą i cebulą .Do tego dodajemy skórkę z cytryny , wszystkie przyprawy i zioła do smaku. Na końcu wbijamy jajka . Wyrabiamy masę , jeśli wyjdzie nam za gęsta , a tak może być to rozprowadżmy śmietanką . Foremkę smarujemy masełkiem i wysyp orzechami . Włóż masę i ją ugnieć . Pieczemy 40 minut w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 11.09.2012 08:04
ciekawe jak smakuje
gusia1000 09.11.2011 11:04
Super, pycha.
Wojtek8 11.01.2011 09:39
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak