Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto prawie czekoladowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl
mąka ziemniaczana 1\\2 szkl
cukier 3\\4 szkl
masło 10 dag
kakao 2 łużki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto prawie czekoladowe

Masło należy stopić i pozostawić do ostudzenia, jajka ubijamy z cukrem. Mąki łączymy ze sobą, proszkiem do pieczenia oraz kakao. Masę jajeczną miksujemy z masłem, po czym dodajemy mąki i miksujemy dalej aż do uzyskania gładkiej masy. Ciasto przekładamy do wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą formy i pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut. Piekarnik powinien być lekko podgrzany. Ciasto dekorujemy dla kontrastu jasną polewą lub lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak