Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smazona czerwona kapusta

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1\\2 główki
ocet balsamiczny 100 ml
boczek 25 dag
cebula 3 szt
jabłko 1 szt
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
sok z cytryny 3 lyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Smazona czerwona kapusta

Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć, cebulę oczyścić i pokroić w piórka, podsmażyć na małej ilości tłuszczu, w międzyczasie obrać jabłko i pokroić w grubszą kostkę. Kapustę pokroić w plastry a następnie w szerz i otrzymamy kwadraty. Do podsmażonej cebuli dodać jabłka i kapustę podlać octem balsamicznym i sokiem z cytryny dodać sól i cukier - wszystko wymieszać i dusić pod przykryciem od czasu do czasu mieszając aż kapusta zmięknie.Spróbować ewentualnie doprawić sola i pieprzem . Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak