Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem selerowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler naciowy 2 gałązki
marchewka 1 szt
wywar warzywny 1/2 l
słodka śmietana 2-3 łyżki
grzanki 3 łyżki
sól i pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
masło 1-2 łyżki
cebula 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: krem selerowy

Cebulę posiekaj, a marchewkę i selera pokrój w drobną kostkę.
Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulkę, dodaj selera i marchewkę, podsmaż razem przez 3 minutki, zalej wywarem warzywnym( lub drobiowym), dodaj do smaku sól i pieprz oraz listek laurowy. Gotuj około 25-30 minut.
Wyjmij liść laurowy, zupę dokładnie zmiksuj dodaj chili i zagotuj, połącz ze śmietaną, polej do miseczek podawaj z grzankami lub groszkiem ptysiowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 04.03.2011 17:21
bardzo lubię zupy-kremy ,ale zselerowego kremu jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak