Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sakiewki z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 60 dag
jajko
drożdże 5 dag
mleko 1\\2 szkl
cukier 1 łyzka
margaryna 1 szt
pieczarki 1\\2 kg
cebula 2 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sakiewki z pieczarkami

Zagrzać mleko i wsypać cukier oraz pokruszyć drożdże i wymieszać na gładka masę i zostawić do wyrośnięcia pod ściereczką na Ok 30 minut. W międzyczasie wsypać do miski mąkę z solą i jajkami , rozpuścić tez masło i margarynę -przestudzić i dolać do maki wraz z wyrośniętymi drożdżami i wyrobić ciasto na gładka masę i odstawić ponownie do wyrośnięcia. Po tym czasie jeszcze raz ciasto przerobić i znowu do wyrośnięcia na Ok 20-30 minut. Pieczarki umyć pokroić na plasterki i usmażyć, cebulę w kostkę i usmażyć - przestudzić i posiekać - doprawić sola i pieprzem do smaku.
Po wyrośnięciu ciasto wałkować na Ok 3mm grubości ciąć kwadratu , farsz nakładamy na środek i łączymy przeciwne boki następnie zagniatając - łącząc je. Piec Ok 20 minut w nagrzanym piekarniku 180 C można posmarować rozbełtanym jajkiem przed pieczeniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak