Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty rumowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
mleko 1\\2 szkl
cukier wanilinowy 2 łyżki
rum 2 łyżki
chleb tostowy 5 kromek

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty rumowe

Wszystkie składniki wymieszać oprócz chleba do powstałej masy powkładać chlebki aby nasiąkły. I smażyć na rozgrzanym oleju z łyżką masła, z obu stron na złoty kolor podawać z cukrem pudrem lub konfiturami.
W wersji dla dzieci robimy bez rumu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak