Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowy tort

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja ciasta 3\\4
masa makowa 1\\2 porcji
tłuszcz do formy
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Makowy tort

Najpierw musimy mięć porcję ciasta jak na struclę makową i połowę tego ciasta wykładamy na dno i brzegi natłuszczonej blaszki posypanej mąką , na warstwę ciasta położyć masę makową , przykryć drugą warstwą ciasta. Pieczemy ok. 30 minut w 200 st. Potem wyjąć ciasto i jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 30.08.2012 11:42
świetny
babcia
babcia 30.08.2012 11:42
świetny
olivka 20.09.2011 09:19
dla mnie tort to prawdziwe wyzwanie!
ElizaT 09.03.2011 09:08
super
aginaa 18.01.2011 18:33
super
RenataZ-et 10.01.2011 11:48
Bardzo proste i pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak