Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem do karpatki, kremówki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 40 dag
mąka krupczatka 30 dag
mleko 2 litry
żółtko jajek 6 sztuk
masło 60 dag
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Krem do karpatki, kremówki

Mąkę wymieszać z cukrami oraz z pół szklanki mleka. Pozostałe mleko zagotować, do gotującego się wlać mąkę i ciągle mieszając tworząc budyń. Budyń ostudzić. Margarynę rozpuścić. Budyń zmiksować z żółtkami oraz z margaryną, na jednolitą masę. Smacznego !!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 28.10.2013 18:52
Często go uzywam:)
olkaaa 14.10.2013 08:12
przydatny przepis
RenataZ-et 17.02.2013 20:50
Bardzo dobry przepis na pyszny krem
Anna152 20.10.2011 07:59
pychota
gosia47-47 02.05.2011 18:19
super
pioge7 12.04.2011 17:14
super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak