Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl.
jajko 4 szt.
cukier 1/2 szkl.
miód prawdziwy 1 szkl.
olej 1 łyżka
bakalie 2-3 łyżka
sól 1 szczypta
herbata czarna 1 gorąca
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik

Mąkę, sodę, cukier, 4 żółtka, przyprawę do pierników PRYMAT, rozpuszczony letni miód oraz olej zmiksować na jednolitą masę, stopniowo dodając gorącą herbatę. Dodać bakalie.
Białka ubite ze szczyptą soli na sztywną pianę powoli dodawać do masy. Wszystko razem delikatnie wymieszać łyżką. Masę przelać do wcześniej wysmarowanej tłuszczem blachy i wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika. Piec około 1 godziny w temperaturze 180C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta18 27.02.2011 17:19
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak