Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GORĄCA CZEKOLADA

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gorzka czekolada 50 gram
mleko 1 szklanka
śmietana 30% 5 łyżek
cukier puder 2 łyżki
Cynamon mielony Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: GORĄCA CZEKOLADA

Do garnka wlać mleko i śmietanę,dodać cukier puder i podgrzewać na wolnym ogniu cały czas mieszając.Nie można zagotować.Czekoladę drobno pokroić i dodać do ciepłej zawiesiny.Na koniec dodać cynamon i doprowadzić do wrzenia.Podawać w filiżankach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 23.11.2013 00:04
pyszna taka czekolada
pigila
pigila 19.10.2011 21:06
super
marcia71 17.09.2011 11:31
pycha
mirosława4 25.08.2011 17:42
napiłabym się takiej czekolady:)
bursztynek 10.08.2011 23:00
popieram - rewelacja
Jaheira11 09.04.2011 21:46
przepyszna
Teresa19 26.03.2011 07:58
Fajna.
Krystyna32 24.03.2011 07:14
extra
basia70 23.03.2011 08:33
pyszna
MAR3STA 12.01.2011 18:11
ciekawe jak smakuje ze szczyptą cynamonu;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak