Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gyros z indyka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 1 sztuka
przyprawa do gyrosa 1 opakowanie
kapusta pekińska 1 sztuka
ogórki konserwowe 2-3 sztuki
kukurydza 1/2 puszki
majonez 5 łyżek
keczup pikantny 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gyros z indyka

Pierś z indyka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i wymieszać z przyprawą gyros. Odstawić na 2 godz. Po tym czasie na suchej patelni podsmażyć indyka i odstawić do wystygnięcia. Kapustę pekińską poszatkować, kukurydzę osączyć, ogórki pokroić w kosteczkę. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, dodać majonez, keczup, doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 04.04.2013 08:58
mniam ale smaczne
IKrakowianka 04.12.2012 20:05
to coś dla mnie!
Andysz 20.06.2012 10:01
pycha!
bietka 03.08.2011 21:39
mniam
mehia 21.07.2011 19:28
pyszne
anja3107 19.04.2011 09:40
ekstra
Allice 02.12.2010 20:07
Bardzo smaczne :)
berys18 14.10.2010 09:56
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak