Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek z fasolą i pomidorami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 80 dag
cebula 1 szt
pomidory w puszce 1 puszka
czosnek 3 ząbki
olej 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat
cukier do smaku
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek z fasolą i pomidorami

Fasolę moczyć całą noc w wodzie. Następnego dnia odcedzić, zalać świeżą wodą i ugotować do miękkości. Mięso natrzeć majerankiem, solą i pieprzem. Pokroić na porcje. Obrać i posiekać cebulę. Mięso obsmażyć na oleju. Dodać cebulę i smażyć aż się zeszkli. Podlać niewielką ilością wrzątku i dusić ok. 30 minut. Dodać fasolę i pomidory z puszki wraz z zalewą. Przyprawić roztartym czosnkiem, ziołami i cukrem. Dusić kolejne 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak