Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka ziemniaczana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniak 1500 gram
cebula biała 2 szt
masło roślinne 100 gram
mięso 300 gram
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: babka ziemniaczana

Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce, dodać sól i pieprz, startą na tarce cebulę, drobno pokrojone kawałki mięsa (surowego, gotowanego lub pieczonego) albo kiełbasy lub boczku. Wlać stopione masło.
Blaszkę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Wyłożyć masę ziemniaczaną, wyrównać wierzch i położyć na nim kilka wiórków masła. Piec ok. godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 17.07.2012 16:55
świetna z niej babka
Monika-twin 24.06.2011 14:59
ale bym sobie zjadła babkę, mniam.
cukiereczek 08.02.2011 15:01
Prosto i ciekawie
cukiereczek 08.02.2011 15:01
Prosto i ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak