Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy zawijane z papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 40 dag
papryka czerwona 0,5 szt
papryka żółta 0,5 szt
cebula 1 szt
olej 3 łyżki
musztarda 3 łyżeczki
pieczarki 4 szt
bulion warzywny 1 szkl
śmietana 0,5 szkl
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy zawijane z papryką

Filet pokroić w plastry, rozbić je troszkę i posolić. Odstawić na 10 minut. Posmarować musztardą. Cebulę pokroić w piórka, pieczarki w plasterki, a papryki w słupki. Przyprawić. Ułożyć porcje warzyw na plastrach mięsa. Zwinąć, zpiąć wykałaczkami i zarumienić na oleju. Wlać bulion wymieszany ze śmietaną, mąką i koncentratem. Dusić ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak