Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KLUSKI Z MAKIEM

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 500 g.
sól 1/5 łyżeczki
jajko 3
masa
miód 3 łyżki
mak 1,5 szkl.
rodzynki 3 łyżki
skórka pomarańczowa smażona 2 łyżki
orzechy włoskie 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: KLUSKI Z MAKIEM

Z mąki, odrobiny wody, soli oraz jajek zagniatamy ciasto, cienko wałkujemy, kroimy na łazanki, gotujemy w osolonej wodzie. Wypłukany mak przelewamy wrzątkiem, odsączamy i dokładnie 3 razy mielimy. Do rondla przekładamy bakalie, miód, mak, chwilę smażymy, odstawiamy. Odlany makaron mieszamy z masą makową. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 09.01.2011 20:44
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak