Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MUS POMARAŃCZOWY

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana kremówka 2 szkl.
pomarańcze 3 sztuki
cukier puder 3 łyżki
czekolada gorzka 1/2 tabliczki
białko 3
wino białe wytrawne 200 ml.

Przepis i sposób przygotowania na: MUS POMARAŃCZOWY

Pomarańcze dokładnie myjemy (warto dokładnie wyszorować szczoteczką), osuszamy, ścieramy na drobnej tarce skórkę. Owoce obieramy z pozostałej, zbędnej skóry, a miąższ miksujemy, przecieramy przez sito. Kremówkę ubijamy z cukrem oraz przetartą skórką, dodajemy wino i owoce. Białka ubijamy na sztywno, delikatnie łączymy z masą śmietanową. Mus przekładamy do pucharków, wstawiamy do lodówki na minimum 3 h. Przed konsumpcją posypujemy deser gorzką, startą czekoladą. Dekorujemy owocami. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elzbietar64 18.03.2012 12:13
Lubię smak pomarańczy
Natalia/tubisiek 19.01.2011 09:34
fajny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak