Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolówka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola Jaś 1 szklanka
cebula 1
koncentrat pomidorowy 1-2 łyżeczki
czosnek 1-2 ząbki
kawałek boczku
kiełbasa kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: fasolówka

Fasolę namoczyć na noc. Następnie zalać świeżą wodą, dodać kostkę bulionową (można także dodać listek laurowy, ziele oraz pieprz) i gotować do miękkości wraz z podsmażoną na patelni cebulką oraz pokrojonym boczkiem i kiełbasą. Na końcu dodać koncentrat oraz czosnek. Całość doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

radek305
radek305 06.02.2011 20:36
zupka boska do zjedzenia polecam
aginaa 20.01.2011 13:25
dobra zupka :)
ElizaT 19.01.2011 22:54
domowa, dobrze wygląda ;))
Jolanta_P-S 10.01.2011 15:28
dawno nie gotowałam, a mój mąż tęskni za tą zupą
Margo1 10.01.2011 12:40
to jest po prostu pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak