Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki porowo-pieczarkowe z fetą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

por (biała część)
pieczarki
feta
mleko 2%
mąka
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki porowo-pieczarkowe z fetą

Pieczarki pokroiłam w plasterki, wrzuciłam na oliwę z oliwek, osoliłam i dusiłam ok. 8 minut. Po tym czasie dodałam pokrojoną w półkrążki białą część pora (ok. 30 cm). Wszystko razem dusiłam ok 20 minut. Po tym czasie dodałam pieprz i pokrojoną w drobną kostkę fetę.

Usmażyłam naleśniki: mleko + mąka + jajko + olej.

Na gotowe naleśniki nałożyłam farsz i zawinęłam, a wierzchnią warstwę naleśnika posmarowałam masłem. Ułożyłam naleśniki w naczyniu do zapiekania i wstawiłam do piekarnika na 10 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 29.12.2011 22:04
świetny przepis, na pewno wypróbuję
Wacław 27.08.2011 08:26
b.smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak