Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron- pasta z białym serem i sosem mięsnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 400 g
mięso mielone wieprzowe 400 g
biały ser 400 g
czosnek 7 ząbek
sól do smaku
olej do smażenia 50 ml
przecier pomidorowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron- pasta z białym serem i sosem mięsnym

Na głęboką patelnie wlać olej i wrzucić na gorący tłuszcz dwa posiekane ząbki czosnku a potem mięso. Smażyć około 15 minut. Dołożyć przecier i wlać pól szklanki wody. Podusić kilka minut i dodać ser biały chudy mielony( jeśli jest suchy dolać jeszcze pół szklanki wody...jeśli rzadki nie trzeba). Doprawić sola, pieprzem dodać resztę zmiażdżonego czosnku i dusić razem około 5-7 minut. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić polewać sosem i podawać. Bardzo smaczne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 03.06.2011 18:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak