Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ptysie z kremem

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto ptysiowe 1 porcja
krem waniliowy 1 porcja
cukier puder 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ptysie z kremem

Podgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni. Na lekko natłuszczoną formę wykładać łyżką porcje ciasta w odległości 5 cm od siebie. Piec w piekarniku 20-25 minut, aż się przyrumienią. Ostudzić. Przekroić na połówki, nadziać kremem waniliowym. Na wierzchu posypać cukrem. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak