Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń ryżowy

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1,1/2 szklanki
mleko 2 szklanki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
gęsta śmietana 2 szklanki
ryż 1,1/2 szklanki
rodzynki 1 szklanka
cynamon 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń ryżowy

Rozpuścić cukier w mleku. Dodać cukier waniliowy i śmietanę. Zagotować. Dodać ryż, gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 40min. Dodać rodzynki, wymieszać. Wylać do płytkiego rondla. Posypać cynamonem. Ochłodzić. Gotowe!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak