Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp smażony w panierce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karp 50 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
jajko 2 sztuki
sól do smaku
sok z cytryny 1/2 łyżeczki
olej lniany 2 łyżki
olej 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Karp smażony w panierce

Karpia podzielić na kawałki. Jajko rozmącić z solą i pieprzem. Rybę skropić sokiem z cytryny. Następnie panierować ją w rozmąconym jajku i bułce tartej, Smażyć na rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 14.02.2014 07:50
uwielbiam karpia
kuklik 30.01.2014 16:38
szkoda że nie mam karpia bo już nabrałam ochoty
IKrakowianka 07.10.2013 21:38
bardzo smaczny
RenataZ-et 15.07.2013 23:07
najlepszy jest właśnie takie karp
Iwusia 10.01.2011 21:59
Umm... mam karpika w zamrażalce więc przepis wypróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak