Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa brukselkowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8-10 sztuk
brukselka 40 dag
pietruszka 1 sztuka
marchewka 2 sztuki
śmietana 18 proc 2 łyżki
kość wieprzowa lub kostka buli 1-2 sztuka
sól do smaku
woda 1,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa brukselkowa

Wodę należy zagotować( można z kostką bulionową lub ugotować wywar na kości). Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę oczyścić i pokroić w kostkę. Dodać do bulionu. Po 15 minutach gotowania dodać brukselkę. Gotować do momentu, gdy brukselka będzie miękka. Część brukselki wyłowić z zupy i zmiksować blenderem. Zmiksowaną brukselkę dodać do zupy. Zupę zaprawić pod koniec gotowania śmietaną. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 24.10.2013 15:17
Smaczna zupka
IKrakowianka 05.10.2012 13:56
bardzo lubię brukselkę
Iwusia 10.01.2011 21:57
Zupka wygląda bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak