Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone warzywa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 10 dkg
marchewki 10 dkg
dymki ze szczypiorkiem 10 dkg
sok jabłkowy 60 ml
ziemniaki 10 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
ser pleśniowy 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone warzywa

Brokuły podzielić na różyczki. Łodyżki pokroić w plastry. Małe marchewki obrać, cebulki pokroić na kawałki. Marchewki poddusić na maśle dodając sok jabłkowy, dusić 10 minut. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Marchewki wyjąc z wywaru, a wrzucić brokuła, dusić 3 minuty, wyjąć. Cebulkę włożyć i dusić 3 minuty.Ziemniaki gotować w wodzie 15 minut. Duszone warzywa przełożyć do naczynia żaroodpornego, doprawić posypać serem pokrojonym w kostkę. Zapiekać 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 10.01.2011 11:55
Samo zdrowie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak