Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z zielonymi warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z mintaja 0,5 kg
por 3 szt
papryka zielona 2 szt
szczypiorek siekany 2 łyżki
koperek 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
śmietana 1 szklanka
mąka ziemniaczana 3 łyżeczki
musztarda 2 łyżi
masło 2 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z zielonymi warzywami

Masło rozgrzać na patelni, włożyć pokrojone pory i paprykę, chwile podsmażyć. Do naczynia żaroodpornego włożyć podduszone pory z papryką, natkę pietruszki, koperek i szczypiorek. Filety rybne podzielić na porcje, oprószyć sola i pieprzem, ułożyć na zieleninie. Do śmietany dodać musztardę, mąkę ziemniaczaną, sól i pieprz dokładnie wymieszać. Tak przygotowanym sosem polać rybę. Piec w 200 stopniach około 20 minut. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 12.03.2012 07:56
bardzo fajny przepis
alaaa 02.02.2011 16:11
smacznie na zielono
Margo1 12.01.2011 14:41
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak