Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pikantny do kurczaki i indyka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 0,5 szklanki
ser topiony 1 kostka
białe wino 1/4 szklanki
masło 2 łyżeczki
mąka 2 łyżeczki
cytryny 8 kropel
sól 1 szczypta
cukier 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pikantny do kurczaki i indyka

Z masła i mąki zrobić zasmażkę i rozprowadzić ją z bulionem. Dodać roztarty z winem ser. Gotować mieszając aż do uzyskania sosu o jednolitej konsystencji. Doprawić do smaku, cukrem i sokiem z cytryny. Podawać do drobiu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak