Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka dyniowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 10 dag
cukier brązowy 10 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rum 1 łyzka
skórka pomarańczowa 5 dag
skórka z cytryny
żurawina
dynia 13 dag
płatki owsiane 12 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka dyniowe

Masło utrzeć z cukrem, dodać proszek i pure z dyni - zmiksować. Następnie wlewamy amaretto lub rum dodajemy otartą skórkę i miksujemy wraz z płatkami wcześniej zmielonymi na mąkę. Na końcu wsypać żurawinę i skórkę kandyzowaną - wymieszać i kłaść po łyżce na blachę wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia w odległości ok 5 cm od siebie. Piec w nagrzanym piekarniku 200 C ok 10 minut na jasnozłoty kolor. Wyjąć z piekarnika i studzić na kratce przenosząc łopatką - gdyż ciastka przed zastygnięciem są bardzo miękkie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak