Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki Wiedźmy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 22 dag
cukier puder 3\\4 szkl
jajko 1 szt
aromat waniliowy 1 łyżeczka
mąka 2,6 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól szczypta
migdały obrane 3\\4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki Wiedźmy

Wszystkie składniki oprócz migdałów wrzucić do miski i zmiksować na jednolita masę. Następnie schłodzić w lodówce przez ok 30minut. Z schłodzonego ciasta uformować paluszki , powinny być cieńsze niż nasze - gdyż jeszcze urosną. Migdały przecinam na pół i wciskam na palec. (tak w miejscu paznokcia)
Piec ok 10-15 minut w 180 C .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 09.01.2011 17:58
fajna nazwa:))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak