Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tymek-ciasto

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kakao 4 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Tymek-ciasto

Upiec biszkopt - niewysoki (z 3 - 4 jaj-( podam w następnym przepisie)

Wykonanie:


Litr kremówki zagotować z 1/2 szklanki cukru z 4 łyżkami kakao. Po zagotowaniu ostudzić i wstawić do lodówki - najlepiej na noc. Drugiego dnia ubić i dodać żelatynę - 3 łyżki żelatyny rozpuszczone w małej ilości gorącej wody. Ubitą masę wyłożyć na biszkopt.Możemy przyozdobić wiśniami z zalewy lub świeżymi truskawkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 19.12.2011 14:41
nazwa super
Krzysztof42 19.12.2011 14:41
nazwa super
maciek7 04.02.2011 16:04
pycha
irena13 23.05.2010 17:51
Jak zwykle składniki sie nie dodały-oto reszta: 1 l kremówki 1/2 szkl. cukru 4 łyżki kakao 3 łyżki żelatyny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak