Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka z bitą śmietaną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 0,5 kg
cukier 10 łyżeczek
sok jabłkowy 2 kieliszki
masło 1 łyżeczka
migdały 5 łyżeczek
bita śmietana 1 małe opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka z bitą śmietaną

Jabłka umyć, obrać, i pokroić. Dodać 2 łyżki cukru, sok jabłkowy i dusić pod przykryciem na małym ogniu, aż będą miękkie. Schłodzić. Zrumienić masło z migdałami, dodając pozostały cukier. Smażyć, aż cukier się skarmelizuje i wprost z patelni wyłożyć na talerz. Śmietanę ubić . Jabłka udekorować karmelem migdałowym, śmietaną i rodzynkami. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Asia23 11.06.2011 08:23
ciekawe
stokrotka 24.01.2011 19:51
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak