Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skórki pomarańczowe w cukrze

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomarańcze 3 szt
cukier 1/2 szkl
woda 1/2 szkl
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Skórki pomarańczowe w cukrze

Pomaańcze obrać delikatnie ze skórki i powiązać je nitką,włożyć do garnka,zalać wodą i zagotować i odcedzić powtorzyć czynnosć poczym wyjąc z rondla i odsączyć,jeszcze raz zalac wodą i gotować do miękkości .Rozpuscic cukier w gotującej sie wodzie i dodać sok z cytryny.Gotować 30 min,aż syrop zgęstnieje.Po ostudzeniu usunąc nitki,skórki mozna przechowywać w szklanym naczyniu i wykorzystywać do ciast.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak