Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Medaliony cielęce w sosie z brandy i boczniaków

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 4 łyżki
boczniaki 450g
brandy 3 łyżki
sherry 3 łyżki
sos demi glace 2 szklanki
gęsta śmietana 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Medaliony cielęce w sosie z brandy i boczniaków

Wykroić z polędwicy medaliony. Podsmażyć je na maśle przez 2 minuty z każdej strony. Przełożyć medaliony do podgrzanego piekarnika. Do masła włożyć boczniaki i dusić do miękkości. Polać brandy i zapalić. Dolać sherry i demi-glace, wymieszać i gotować na małym ogniu 3 minuty. Dolać śmietanę, powoli gotować jeszcze 3 minuty. Polać sosem medaliony. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 09.04.2012 23:11
brzmi smakowicie
patusia 21.04.2011 00:13
fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak