Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ocet malinowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1 kg
ocet 10 % 1 l
cukier 1\\2 kg
cynamon 1 laska

Przepis i sposób przygotowania na: Ocet malinowy

Maliny wrzucić do dużego słoika, ocet zagotować z cukrem i laską cynamonu do rozpuszczenia się cukru. Maliny lekko pognieść (ja ubijam lekko pałka od ciasta) zalać gorącym octem założyć gazę na słoik i odstawić na ok 2 tygodnie. Po czym zlać wszystko przez gazę - przelać ocet malinowy do butelek i zawinąć je w papier. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. ocet malinowy z posmakiem cynamonu idealny do sałatek,marynat,czy mięs polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak