Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w sosie pieczarkowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parówki 10 szt
pieczarki 40 dag
por 2 szt
papryka 1 szt
śmietana 0,5 szklanki
mąka 2 łyżki
ketchup 3 łyżki
szczypiorek usiekany 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w sosie pieczarkowym

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojony w krążki por i posiekaną w piórka paprykę, dodać pokrojone pieczarki i chwilę razem poddusić. Parówki obrać z osłonek, pokroić na plasterki, włożyć do pieczarek. Mąkę wymieszać ze śmietaną, ketchupem i kilkoma łyżkami wody, zalać parówki z grzybami, wymieszać i chwilę gotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 30.06.2013 11:29
muszę spróbować
Motorek 06.09.2012 07:33
smaczne
aginaa 04.05.2011 19:51
fajne
alaaa 02.02.2011 16:09
tanio a jak smacznie
Wojtek8 15.01.2011 10:15
fajne
Monika193
Monika193 10.01.2011 14:52
ale pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak