Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada rybna z żurawiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet np pangi 1,5 kg
szynka parmeńska 20 dag
masło 2 łyżki
miód 1 łyżeczka
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada rybna z żurawiną

Żurawinę podsmażyć na maśle z miodem i przestudzić. Rozłożyć plasterki szynki tzw na zakładkę na to rybę wcześniej posoloną a na wierzch wyłożyć żurawinę i zwinąć w roladę wraz z szynką. Związać dratwą w czterech pięciu miejscach w szerz i wzdłuż ze dwa razy aby nam się nie rozleciało. Wyłożyć blaszkę folią aluminiową i na to położyć roladę - wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 60 minut w 180 C. Po tym czasie uchylić piekarnik i wystudzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak