Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z rabarbaru i porzeczek

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 1 kg
porzeczki czarne 60 dag
cukier 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z rabarbaru i porzeczek

Rabarbar oczyścić pokroić na małe kawałki i zasypać cukrem - zostawić na noc. Następnego dnia wlać wszystko do garnuszka i dodać oczyszczone porzeczki gotować na małym ogniu aż masa stanie się gęsta. Przełożyć do wyparzonych słoiczków i gotować ok 20 minut od zagotowania się wody. Wyjąc i przełożyć na ręcznik odwracając do góry dnem. Przykryć ręcznikiem i zostawić tak do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 19.01.2012 20:09
pycha JUż czekam na rabarbar i porzeczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak