Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twaróg domowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2% 5 l
śmietana 24% 1/2 kubka

Przepis i sposób przygotowania na: Twaróg domowy

Gdy mleko jest kwaskowe, przelać do gąrczka i postawić w ciepłe miejsce, dodać śmietanę, wymieszać odstawić do następnego dnia.
W ciągu następnego dnia trzy razy ogrzać mleko,na wolnym ogniu.
Gdy z mleka zaczyna robić się twaróg, wylewamy twaróg na cedzak do osączenia by dobrze ociekł ser.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 14.01.2011 20:12
Typowo domowy :) pyszny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak